Usein kysytyt kysymykset
Mikä tekee yrityksestänne ainutlaatuisen?
Sanomamme ja näkökulmamme erottautuvat yleisestä keskustelusta.
Tutkijataustaisella tiimillämme on vahva asiantuntemus kauppatieteiden, yhteiskuntatieteiden ja kriittisen työelämätutkimuksen aloilta. Valmennuksissa käymme läpi yleisiä tänä päivänä työelämän kentällä käsiteltäviä teemoja, kuten työn imua, positiivista psykologiaa ja voimavarakeskeisiä malleja. Painotamme kuitenkin kriittisen työelämätutkimuksen ja työelämän sosiologian näkökulmia. Toisin sanoen, me emme puhu siitä, mikä milloinkin on trendi vaan siitä, mikä on mielestämme tehokasta ja tuloksellista työhyvinvointia edistävää toimintaa.
Valmennamme työelämän haastavimpien tilanteiden ratkaisemisesta ja käsittelemme teemoja, jotka eivät aina ole positiivisia. Ajassamme painotetaan paljon vahvuuksia ja positiivisuutta. Meidän ajatuksemme on, että yksikään yksilö tai organisaatio ei ole kaatunut vahvuuksiinsa, mutta haastavien tilanteiden välttelyyn, ongelmien epäeettiseen ratkaisemiseen ja välinpitämättömyyteen sitäkin useampi. Työpahoinvoinnin lisääntyminen on helppo todeta tutkimuksista.
Tiimimme ympärille onkin alkanut muodostumaan yhteistyökumppaneita kriittisistä ajattelijoista, kestävän kehityksen työelämävaikuttajista sekä radikaaleista yksilöistä, jotka toimivat paremman ja oikeudenmukaisemman maailman puolesta.
Tiimimme käytännön kokemus työelämän kovimmista vuorovaikutustilanteista ja henkisesti äärimmäisen haastavasta työstä on uniikkia.
Meillä on kokemusta muun muassa työskentelystä asiakasryhmän kanssa, joka on tutkimusten mukaan yksi maailmaan haastavimmista (korkeariskiset väkivalta ja seksuaalirikolliset). Media (MTV3, YLE) on kutsunut Tiinan työtä yhdeksi Suomen henkisesti haastavimmista. Tämä kokemus työskentelystä haastavien asiakasryhmien ja haastavien tilanteiden kanssa on yhdistetty toiminnassamme 15-vuoden kokemukseen HR-kentältä ja HR:n haastavista tilanteista. Me tiedämme, kuinka haastavissa ja epämiellyttävissä tilanteissa toimitaan ja tuomme osaamisemme yritykseenne.
Emme siis valmenna tai puhu ainoastaan tutkijakammioista ja kliinisestä toimistotyöstä käsin. Kerromme valmennuksissamme tarinoita tosielämän haastavimmista tilanteista siten, että ne tarjoavat kuulijoille samaistumispintaa sekä työkaluja omaan työhön.
Uniikin yrityksestämme tekee myös arvomme: radikaali myötätunto, radikaali rohkeus ja viisas toiminta.
Arvojemme mukaisesti toimimme itse, ja rohkaisemme muitakin toimimaan, radikaalimmin inhimillisesti tehokkaamman ja kestävämmän työelämän rakentamiseksi.
Voitaisiin sanoa, että yksi myötätunto työelämässä -aalto on jo mennyt. Tällä hetkellä kentällä ei juurikaan ole myötätuntoon keskittyneitä toimijoita. Ja kuka olisi vakuuttavampi puhumaan radikaalista myötätunnosta kuin henkilö, joka on korkeariskisten väkivaltarikollisten terapeuttina joutunut kehittämään myötätuntoaan radikaalimmaksi turvallisemman yhteiskunnan eteen?
Kenelle valmennukset ja puheenvuorot soveltuvat?
Valmennukset ja puheenvuorot sopivat kaikille ihmistyötä tekeville:
- Heille, jotka tekevät asiakastyötä niin sanotusti eturintamassa ja joutuvat kohtaamaan haastavia ja epämiellyttäviä asiakastilanteita.
- Heille, jotka toimivat esihenkilöinä ja joutuvat ottamaan puheeksi vaikeita asioita ja ratkomaan haastavia henkilöstötilanteita (kuten epäasiallinen käytös, huomautus, varoitus, irtisanominen).
- HR:n työntekijöille, jotka niin sanotusti toimivat esihenkilöiden valmentajina, tukevat esihenkilöitä haastavien tilanteiden ratkaisemisessa ja joutuvat itse kohtaamaan vaikeita henkilöstötilanteita, kun esihenkilön puhe ei ole riittävä tilanteen ratkaisemiseksi.
- Korkeammalle johdolle, jotka pohtivat organisaatiokulttuurin rakenteita ja haluavat kehittyä vuorovaikutuksessa.
Työhyvinvointimallia käsittelevä valmennus ja puhe soveltuu edellä mainituille, mutta myös hieman laajemmin kaikille heille, jotka kokevat tekevänsä haastavaa työtä ja haluavat kuulla työhyvinvoinnin edistämisestä radikaalin myötätuntoisin menetelmin, ihmis- ja maailmankuvallisia pohdintoja myöten.
Onko radikaalin myötätunnon valmennukset ja puheenvuorot pehmoilua tai lässytystä?
Olemme tähän asti kouluttaneet pääasiassa viranomaisia. Viranomaisten, kuten poliisin ja vankilatyöntekijöiden, työssä lässytys ei auta, mutta radikaali myötätunto auttaa. Myötätunto on tutkimustenkin mukaan olennaisimpia tekijöitä hyvän vuorovaikutuksen syntymisessä, psykologisen turvallisuuden luomisessa ja hyvinvoinnin edistämisessä.
Joutuvatko osallistujat epämukavuusalueelle?
Valmennuksissamme ja puheenvuorojemme aikana ketään ei painosteta osallistumaan tai vastaamaan kysymyksiin, jotka tuntuvat epämiellyttäviltä. Osallistuja voi kuitenkin joutua pohtimaan esimerkiksi omia asenteitaan ja ennakkoluulojaan, mikä voi olla joillekin epämukavaa. Myös ajatus myötätunnon ulottamisesta epämukavuusalueelle, voi tuntua osallistujasta epämukavalta.
Valmentajamme ovat erityisasiantuntijoita epämukavuusalueella toimimisessa ja myös valmentamisessa. He osaavat fasilitoida ja herätellä keskustelua kunnioittavasti.
Käymme jokaisen tilaajan kanssa perusteellisen keskustelun, jotta valmennukset ja puheenvuorot olisivat osallistujille myönteisiä kokemuksia ja jokainen saisi niistä mahdollisimman paljon irti.
Räätälöittekö valmennuksen ja puheen meille sopivaksi?
Kyllä. Räätälöimme valmennukset ja puheenvuorot niin sisällön, toteutuksen kuin pituudenkin osalta. Räätälöimme mielellämme myös laajempia pakettidiilejä. Emme kuitenkaan valmenna tai puhu aiheista, joista meillä ei ole vahvaa osaamista ja käytännön kokemusta. Tämän vuoksi nettisivuiltamme näkee valmennustemme ja puheenvuorojemme rungot.
Tarvitseeko valmennuksia ja puheenvuoroja varten tietynlaista tilaa?
Räätälöimme valmennukset tilaajan tarpeiden, toiveiden ja myös tilankäytöllisten mahdollisuuksien mukaan. Mikään valmennuksemme ei edellytä tietynlaista tilaa.
Työyhteisössämme on paljon haasteita pahoinvoinnin ja kuormituksen kanssa. Sopiiko työhyvinvointivalmennus tällaiseen tilanteeseen?
Työhyvinvointimallimme on rakennettu erittäin kuormittavaan, väkivaltarikollisten kanssa tehtävään, työhön. Malli soveltuu todella hyvin työyhteisöille, joita pahoinvointi ja kuormitus koskettavat. Malli ei kuitenkaan ole hoitomalli eikä sitä ole rakennettu kriisitilanteiden ratkaisemiseen. Se toimii erityisesti ennaltaehkäisevänä mallina sekä tukena muiden työntekijöiden hyvinvointia tukevien rakenteiden rinnalla.
Keskustelemme ennen valmennusta tilaajan kanssa. Keskustelun tavoitteena on kartoittaa valmennukseen osallistujien tarpeita. Tiedon pohjalta räätälöimme valmennuksen juuri teidän työyhteisönne tarpeisiin.
Työyhteisössämme on parhaillaan konflikti. Sopivatko valmennukset tällaiseen tilanteeseen?
Valmennuksiamme ei ole rakennettu akuutin konfliktin ratkaisemiseen. Valmennukset eivät myöskään ole terapiaistuntoja eikä työyhteisösovittelua.
Keskustelemme tilaajan kanssa ennen valmennusta. Näissä keskusteluissa on hyvä mainita, mikäli valmentajan on hyvä huomioida esimerkiksi työyhteisössä parhaillaan oleva konfliktitilanne. Tilanteesta ja tarpeesta riippuen, valmennuksen yhteydessä voidaan nostaa esiin parhaillaan oleva konflikti rajatussa määrin. Valmennus voi antaa näkökulmia ja työkaluja myös parhaillaan olevan konfliktin ratkaisemiseksi.
Valmennuksemme tarjoavat menetelmiä ja työvälineitä tulevaisuuden konfliktien ehkäisemiseen, mikäli ne liittyvät haastaviin henkilöstötilanteisiin, vuorovaikutukseen tai pahoinvointiin.
Mistä tiedän, että valmennuksenne tekevät mitä lupaavat?
Valmennuksemme eivät ole taikasauvoja. Koulutamme vuorovaikutuksesta ja hyvinvoinnin edistämisestä. On selvää, että vuorovaikutus kehittyy ja työhyvinvointi kohenee ainoastaan silloin, kun työntekijät ja erityisesti esihenkilöt ja johto sitoutuvat näihin esimerkillään, mutta myös rakenteiden kehittämisen tasolla.
Siellä missä on radikaalia myötätuntoa, siellä on psykologista turvallisuutta, välittämisen kulttuuria, arvostamisen ilmapiiriä sekä eettistä ongelmien ratkaisua ja johtajuutta. Työelämä muuttuu parempaan suuntaan, jos onnistumme olemaan myötätuntoisia ja vielä siten, että myötätunto ei kohdistu ainoastaan mukaviin ja kivoihin tyyppeihin, vaan myös työelämän haastavimpiin tilanteisiin. Jokainen varmasti tietää ja tuntee myös henkilökohtaisella tasolla, kuinka myötätunto on kasvun, kehittymisen, inhimillisyyden ja sitoutumisen edellytys, vauvasta hautaan saakka. Tutkimukset myös puoltavat tätä.
Myötätunto ei ehkä tee teistä huomenna miljonäärejä, mutta se varmasti tekee teistä hyvinvoivempia, motivoituneempia ja sitoutuneempia. Tämä on tiimin menestyksen ja organisaation kukoistuksen avain.
Paljon valmennukset ja puheenvuorot maksavat?
Olemme laittaneet hinnat näkyville, jotta ostaminen olisi mahdollisimman helppoa ja tilaaja voi heti arvioida, onko hinta henkilöstökoulutuksiin varatun budjetin mukainen.
- 45 minuutin puheenvuoro: alkaen 1400e + alv.
- 2×45 minuutin valmennus: alkaen 2200e + alv.
- Työhyvinvointimalli on koko päivän koulutus ja hinta sovitaan aina tilaajakohtaisesti.
Palveluiden lopullinen hinta määräytyy puheen pituuden ja räätälöinnistä aiheutuvan työmäärän mukaan. Sovimme mielellämme myös pakettihinnan, mikäli tilaajana haluat ostaa useampia puheenvuoroja / valmennuksia.